Hallgatói Szolgáltató Központ

Legrand Zrt.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A Legrand Zrt. jogelődjei révén közel 100 éve van a magyarországi piacon. Tervez, gyárt és értékesít villamosszerelési anyagokat. A vállalat gyártó telepe és központja Szentesen, értékesítési irodája Budapesten található.

A multinacionális vállalat, a Legrand Csoport a klasszikus villanyszerelési és kisfeszültségű villamosszerelési termékek piacán vezető helyen áll a világban, mind az öt kontinensen, a Föld 180 országában értékesíti termékeit, világszerte 35000 főt foglalkoztat, árbevétele 2015-ben elérte a 4,5 milliárd eurót.

A Legrand Csoport magyarországi vállalata a több mint 500 főt foglalkoztató Legrand Zrt. a saját munkavállalókon túl Szentesen, ill. Csongrád megyében további 500 főnek, jellemzően megváltozott munkaképességű embereknek biztosít munkát. 2015. évi árbevételünk meghaladta a 21 milliárd forintot, melynek jelentős része exportértékesítésből származott. Termékkínálatunkat 20000 különféle, évi 18 millió darab eladott termék alkotja. Termékeink minden tekintetben megfelelnek a szigorú magyar (TÜV) és nemzetközi vizsgálati követelményeknek.