Hallgatói Szolgáltató Központ

Bakó Szilárd sikersztorija

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Végzős gépészmérnök vagyok a GAMF-on és egy nagy lehetőség adódott mikor egy álláslehetőséget találtam egy budapesti cégnél. Természetesen nem hagyhattam ki, mert ilyen talán egyszer adódik az életben...

Szóval, amit tehettem ez érdekében, elmentem az akkor még Kecskeméti Főiskola  Hallgatói Szolgáltató Központjába és segítséget kértem. Vittem egy önéletrajzot és segítettek olyanná alakítani, ami tuti bejön a cégnek. Természetesen ha már ott voltam akkor csináltunk egy próbainterjút is Szemerei Beával a Hallgatói Szolgáltató Központ humán szolgáltató munkatársával, hogy rávilágítsunk milyen kérdések merülhetnek fel majd az igazi interjún.

Nagyon hasznos volt, mert megkaptam az állást. Ennél nagyobb örömet nem is lehet elképzelni egy pályakezdőnek. A cégben az fogott meg leginkább, hogy a vezetőség nagyon is emberszámba veszi a munkásait és nagyon közvetlenek, rendesek. Természetesen azért a melót komolyan kell venni, főleg, hogy termelésben veszünk részt és például a BMW elsőszámú beszállítoja ez a cég. A minőséget meg kell tartani, sőt fejleszteni, jobbítani is kell. Nagyon kellemes a munkakör.

Bátorítok mindenkit, hogy vágjon csak bele mindenbe, amiből haszna illetve tapasztalata származhat, mert ez megerősíti és a cégek szemében is életrevalóbb az ilyen ember. Nekik meg ilyen munkatársakra van szükségük. Ne féljetek semmitől, se a kihívásoktól se a kudarcoktól. Ne felejtsétek el, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Bátorság, kitartás és küzdelem.

Bakó Szilárd
GAMF Kar
2012. március