Hallgatói Szolgáltató Központ

Monzinger András sikersztorija

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hogyan is kezdődött? Elhatároztam, hogy szeretnék egy a szakmai és elméleti tudásomnak megfelelő gyakornoki állást találni, mely aztán fejlődési és tapasztalatszerzési lehetőségeket biztosít számomra. Keresgéltem lehetőségeket a kecskeméti diákszövetkezeteknél, de Náluk egész más kaliberű lehetőségeket találtam, mint az elképzelésem volt. Nem adtam hát fel és egy kósza séta során a GAMF folyosóján megláttam a HSZK iroda előtti hirdetőn a lehetőségeket, melyek jelzem nagyon színvonalasan jól láthatóan vannak elhelyezve! Így hát vettem a bátorságot és benyitottam irodába, hol kedves fogadtatás várt...

Amint a lényegre tértem, a HSZK humán szolgáltató munkatársához Bagi Annamáriához lettem irányítva. Első körben, ha emlékeim nem csalnak, a kapott instrukciók alapján összehoztam életem első komoly CV-ét. Annamária ellenőrzése után úgy véltük, megfelelő az Önéletrajz a pályázás megkezdéséhez. Ezután ismét a HSZK segítségével beadtam számos helyre a jelentkezésem aminek gyakorlatilag állásinterjúk lettek az eredményei. Jelzem, akkor még sikertelenül, ami csak a nyelvtudáson múlt. Éppen ezért nagyon hangsúlyosan javallom követni a példámat és ráfeküdni a nyelvekre, mert enélkül kevés a boldogulás esélye. 

Telt-múlt az idő és megszervezésre került a HSZK által rendezett Állásbörze, ahol már kezemben a tökéletes önéletrajzzal és a "feltuningolt" nyelvtudásommal bátran odaléptem a kiszemelt cég képviselőjéhez. Rövid beszélgetés után elkérték önéletrajzom és rövid tájékoztató után elváltunk. Nagy reményekkel várakoztam, amikor is egy nappal később, Szerdán fogadtam egy hívást a cég HR vezetőjétől. A kérdés a következő volt:

" Önéletrajza és első körös személyes benyomás alapján úgy döntöttünk, hogy ha Önnek is alkalmas a holnapi nap folyamán 13:00-kor tartanánk egy felvételi elbeszélgetést. Alkalmas ez Önnek? "

Gondolom nem kell a válaszomon sokat gondolkozni, persze hogy IGENT mondtam. Csütörtök 13:00, a legjobb formámat hozva beléptem a céghez, kis várakozás után egy félórás elbeszélgetést követően -ahol apróbb magánjellegű kérdések után pár szakmai következett, majd a nyelvtudás iránt is érdeklődtek- abban maradtunk értesítenek a fejleményekről. Izgatottan mentem haza és reményteli mosollyal az arcomon. 

Eztán a csodasorozat nem ért véget, másnap újabb hívás a cégtől! A telefonbeszélgetésből az derült ki, hogy szeretnének foglalkoztatni, mivel a referenciák, az önéletrajz, a felsőoktatási háttér és a személyes tapasztalatok alapján megfelelőnek találtak. A kérdés csak az volt, mikor tudok leghamarabb kezdeni? Persze, hogy GAMF-os létemre "rengeteg" szabadidőm akadt, így hát már a következő hét első napján munkába is álltam.


Egy év kemény és elhivatott munka után jelenleg Erasmus tanulmányi félévemet töltöm Németországban és készülök az ugyancsak németországi nyári szakmai gyakorlatomra, amit a fent említett cég egyik leányvállalatánál fogok teljesíteni.

Ezúton szeretném ismét kifejezni hálámat és a köszönetemet a HSZK és a GAMF támogatásért, a tanácsokért Annamáriának és a jövőben kívánom hasonló sikerek elérését. A Diáktársaknak csak annyit, bátran keressétek a HSZK-t, nemfogtok csalódni! 

Monzinger András
Műszaki Menedzser hallgató
2014. május