Hallgatói Szolgáltató Központ

Nőként a műszaki világban – ABB Női Mentorprogram

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

A műszaki vonalon dolgozó nők részvételének erősítését és munkavállalási kedvük növelését tűzte ki célul az ABB Kft.  6 éve sikeresen futó női mentorprogramjával. A vállalat pályázatot hirdet „ABB Női Mentorprogram” névvel a műszaki felsőoktatásban - az energetika és automatizálás területén - tanuló női hallgatók számára.

 

 

 

A program célja, hogy hallgatók már tanulmányaik alatt megismerkedhessenek egy nemzetközi cég működésével, valamint a női munkavállalók motiválása arra, hogy műszaki területen helyezkedjenek el. A részvevők a cég szakemberei és vezetői közül saját mentort kapnak, akikkel a félév során 5 alkalommal konzultáción vesznek részt.

 

A pályázat nyertesei mélyebb betekintést nyerhetnek egy multinacionális vállalat mindennapjaiba gyárlátogatások és személyes konzultációk keretein belül. A cég nagy hangsúlyt fektet az ABB női vezetőivel és a HR szakemberekkel való találkozásra, ezáltal a tanulók pontos képet kaphatnak arról, hogy milyen életpálya modellek léteznek a műszaki területen, nőként milyen pozíciókat célozhatnak meg a későbbiekben, amikre eddig talán nem is gondoltak volna. A tanácsadások keretein belül tippeket kapnak a későbbi elhelyezkedéshez, de akár gyakornokként is aktívan bekapcsolódhatnak a munkába.

 

Határidő: 2020. november 13.

További információ és jelentkezés: abb.hu/diakok