Hallgatói Szolgáltató Központ

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Pályaorientációs tanácsadás

A Neumann János Egyetem szeretné a továbbtanulás előtt álló fiatalok döntését könnyebbé tenni, ezért az érdeklődő diákok, pedagógusok és szüleik figyelmébe ajánljuk a pályaorientációs tanácsadásunkat.

 Mikor érdemes igénybe vennem ezt a szolgáltatást?

  • Még nem tudod pontosan, merre haladj tovább a középiskola után?
  • A felnőtt lét küszöbén bizonytalan vagy,  melyik az a szakma, ami értéktrendedhez, személyiségedhez leginkább illeszkedik? Felmerültek már benned ezek a kérdések: Mi érdekel? Mi a fontos a számomra? Mire vagyok képes? Mit tanultam eddig? Milyen pálya/munka illene hozzám?
 

Ha ismerősek számodra ezek a kérdések, gyere el tanácsadásunkra, amely segít jövőddel, leendő pályáddal kapcsolatos kérdéseid végiggondolásában, céljaid meghatározásában.

A foglalkozás során Rád szabottan segítünk elképzeléseid és a munkaerő-piaci, illetve tanulási lehetőségek összehangolásban.

Középiskolás korban a pályaorientációs tanácsadás segíthet az önismeret elmélyítésében, a pályaismeret növelésében, segítve a fiatalokat egy megfontoltabb, alapos döntés meghozatalában.

Élj a lehetőséggel!

Miért jó nekem, ha részt veszek a tanácsadáson?
A tanácsadás végére többet tudsz majd magadról, megismered lehetőségeidet, a hozzád illő pályáról kaphatsz képet, segítünk jövőbeli vágyaidat és céljaidat megfogalmazni, illetve megtalálni a terveidnek megfelelő képzéseket. A konzultáció során közösen feltérképezitek a tanácsadóval képességeidet, érdeklődési körödet, motivációidat, családi illetve saját elvárásaidat, a pályaválasztást nehezítő belső vagy külső gátló tényezőket. Ez az elbeszélgetés a megfelelő irány megtalálásban segít, a tanácsadó észrevételeivel, a pályaválasztási döntéshez lényeges információkkal segít, hogy válaszokat kapj kérdéseidre. 

Kik vesznek benne részt?
Ketten, azaz Te, és a tanácsadó.  Igény szerint szülői jelenlét is megoldható.

Kiknek szól?

Elsősorban 10-11. osztályos középiskolások figyelmébe ajánljuk, de végzősöknek is hasznos lehet.    

Miről szól?
Fakultációválasztással, továbbtanulással, érdeklődési kör tisztázásával, önismerettel kapcsolatos kérdésekben ad segítséget.  A végső döntés természetesen a tiéd, a pályaválasztási tanácsadásban gyakorlott szakember csak segít neked a döntésed alapos előkészítésben.

Hogyan jelentkezhetek?
Időpont-egyeztetés céljából keresd Dr. Molnár Edinát a molnaredina@szolf.hu e-mail címen.