Hallgatói Szolgáltató Központ

Szép hangú fiatalok jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

18 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várják a Nemzeti Ifjúsági Kórusba, amely a Kodály-emlékév egyik 2018-ra áthúzódó nagyszabású eseménye lesz július 15-e és 28-a között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézete szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

A program fővédnöke Kodály Zoltánné. A kórus a július végi egyhetes felkészítő kurzus után egy öt koncertből álló turnéra indul, amelynek lesznek határon túli helyszínei is. A kórus tevékenysége projektjellegű, egyszeri alkalom 2018. július 15-e és 28-a között, így más kórustagsággal jól összeegyeztethető.

A 60 fősre tervezett kórusba itthoni, határon túli és tengerentúli 18 és 30 év közötti énekesek jelentkezését várják. A szervezők különösen számítanak a felsőoktatási intézmények hallgatóira. A jelentkezők közül a legjobbak meghívást kapnak a felkészítő táborba, amelyre július második felében kerül sor Kecskeméten, csodálatos környezetben. A kórus közvetlenül ezt követően egy öt állomásból álló koncertturnéra indul, amelyen ősbemutatók is elhangzanak. Orbán György és Varga Judit is komponál egy-egy művet kifejezetten a kórus számára. A tervezett koncerthelyszínek: Keszthely, Bécs, Galánta, Budapest és Kecskemét, ahol a kórus fellépésével zárul a Kodály Művészeti Fesztivál. Mindkét karnagy, Erdei Péter és Nemes László Norbert, a Kodály Intézet korábbi és jelenlegi igazgatója, nemzetközileg is elismert és számos szakmai díjjal elnyert szakember.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus nyári kurzusának és koncertturnéjának létrejöttét az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kodály-emlékévhez nyújtott támogatása teszi lehetővé. Ez azt is jelenti, hogy a kórustagok számára a részvétel ingyenes.

A jelentkezéseket 2018. március 31-ig várják.

További információk és a jelentkezés módja elérhető a kodaly.hu oldalon. A pontos link: http://kodaly.hu/hu/hirek/nemzeti-ifjusagi-korus-felhivas