Hallgatói Szolgáltató Központ

WRO™ ADVANCED ROBOTICS CHALLENGE kategória egyetemista hallgatók részére

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Ha érdekel a robotika, és szeretnéd magad egy nemzetközi versenyen megmérettetni, fogj össze barátaiddal és készüljetek közösen a WRO™ Advanced Robotics Challenge-re. Képviselje a Te csapatod Magyarországot Thaiföldön, Chiang Mai-ban a WRO 2018-as világdöntőjén!

🔜 Magyarországi nemzeti döntő időpontja: 2018. június 8-9.
📍 Helyszín: Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok

A WRO™ versenyei 60 ország több mint 20.000 csapatát mozgatja meg évente. 2016-ban először került Magyarországon megrendezésre a WRO™ ARC kategóriája a National Instruments, a Virtuális Műszerezésért Alapítvány és az Edutus Főiskola szervezésében, amelyen 20 magyar csapat vett részt.

A WRO™ ARC kategóriájában 17-25 éves, középiskolás és felsőoktatási hallgatók vehetnek részt, akik 2-3 fős csapatokban, ipari technológiával megtervezik és megépítik robotjukat, hogy az képes legyen a versenykiírásban megadott feladatot elvégezni. Idei feladat: Tetris

Challenge kit:

A versenyre regisztrált első 25 csapatnak az NI Hungary Kft. biztosítja a challenge kitet, mely a következőket tartalmazza:

myRIO vezérlő eszköz
Tetrix készlet
Versenypálya elemek

Jelentkezz minél hamarabb, hogy a Te csapatod is megkapja a készletet, ami segít a felkészülésben!
Az idei évben a WRO™ LEGO® Robot verseny Magyarországon bekerült az emberi erőforrások minisztere 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelete a 2017/2018. tanév rendjéről 3. számú mellékletébe az oktatásért felelős miniszter által anyagilag támogatott tanulmányi versenyek közé, mely egy óriási előrelépés a célok eléréséhez és a meglévő szakképzett munkaerőhiány csökkentésére is.

Ha a versennyel, jelentkezéssel kapcsolatban kérdés merülne fel, a praymayer.mercedesz@edutus.hu e-mail címen érdeklődhettek