Hallgatói Szolgáltató Központ

Zöld nyári napok - tábor egyetemistáknak

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail
A Fenntarthatóság Felé Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Zöld Kör idén nyáron immár másodjára szervezi meg nyári táborát a Zöld Nyári Napokat Bodrogolasziban a Bodrog partján, melyre szeretettel meghív minden érdeklődő egyetemistát. Időpont: 2018. július 10-14. (kedd estétől szombat reggelig)

Helyszín: Zöld Kör vízitúra bázis (3943 Bodrogolaszi, Brádafalva utca 31-33.)

Utazás: egyénileg, melynek költségét vissza tudjuk téríteni.

Részvételi díj: NINCS! A táborban a részvétel ingyenes (szállás, napi háromszori étkezés, kajak-kenu és kerékpárbérlés, programok). A jelentkezéskor 5000 Ft/fő kauciót kérünk, melyet a tábor során visszaadunk.

Résztvevők: max. 25 egyetemista bármely hazai egyetemről. Az ELTE, a Corvinus Egyetem, a BME, a gödöllői SZIE és Debreceni Egyetem zöld klubjaival való együttműködés alapján esetleges túljelentkezés esetén előnyt élveznek az ezen egyetemekről jelentkezők.

Jelentkezési űrlap, program és további információk:

https://bit.ly/2wwdUn8

Jelentkezési határidő: 2018. június 10. éjfél.

 

 

 A tábor során cél, hogy színes elméleti, gyakorlati, szakmai programok és a szabadidő tartalmas közös eltöltése során közösen bővítsük ismereteinket a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban, és erősödjön az együttműködés az érdeklődő egyetemisták, zöld klubok között. A szakmai programok mellett számos szabadidős és sportolási lehetőséget kínál a tábor a Tokaji borvidék területén.

Idei fő témáink – amellett, hogy jól érezzük magunkat – az erőforrás-felhasználás csökkentése az elektronikai eszközeink példáján keresztül (e-Figyelő), agroökológia, pénzügyek és fenntarthatóság.

 A zöld témákban történő elmélyedést a témában jártas szakemberek, többek között Dr. Gyulai Iván, Dr. Farkas István, az MTVSZ és az FFE szakértői, valamint a terveink szerint Kocsis Tibor filmrendező segítik majd. Emellett interaktív játékok, közösségi főzés, bor- és sajtkóstoló, kenyérlángos egyenesen a kemencéből, vízi-, kerékpáros- és gyalogtúra, sportolás sem maradnak ki a programból.